Σειρά Παιδικών Παραμυθιών

Σειρά τριών παιδικών παραμυθιών με σκληρό εξώφυλλο.

Παραμύθι Το θυμωμένο αρκουδάκι:

Γιατί η καρδούλα του Μάκη, του μικρού αρκούδου, μοιάζει με τρικυμισμένη θάλασσα; Και γιατί, όταν νιώθει έτσι, γίνεται επιθετικός με τους άλλους; Ποιος φταίει για το θυμό του; Και πως ο μικρός αρκούδος φανερώνει τελικά το πραγματικό του πρόσωπο βρίσκοντας διέξοδο στη δημιουργικότητα;

Παραμύθι Η συνωμοσία της Κατσίκας:

Οργάνωσε της τέλεια συνωμοσία, έσωσε το βασίλειο από την καταστροφή, βοήθησε δύο ερωτευμένους να σμίξουν και κέρδισε το Βασιλιά στο σκάκι! Ποιός? Η Μαρίκα-Κατσίκα!

Παραμύθι Το κάστρο της κυρά-Ρήνης:

Σε δύσκολους καιρούς, που στη στεριά στέρευαν τα ποτάμια και στο πέλαγος αρμένιζαν πειρατικά, ένας όμορφος τόπος ελπίζει σ' ένα κάστρο. Οι γέροι βασιλιάδες του γυρεύουν το καλό της χώρας και οι δυο μοναχογιοί τους την αγάπη. Ανάμεσά τους μια αρχοντοπούλα με ξακουστή ομορφιά και φρονιμάδα αμέτρητη. Αυτή την ομορφιά ορέγεται ο ένας πρίγκιπας, ο αψύς και γυριστής Γυφτάκης, η κόρη όμως έχει χαρισμένη την καρδιά της στον άλλον, τον Ανήλιαγο. Δυο άθλοι θα κρίνουν τον αξιότερο και όλοι έχουν ξεγραμμένο το χλομό βασιλόπουλο, εκτός από την κυρα-Ρήνη που και φυλακισμένη καρτερεί. Γιατί η βαθιά αγάπη γίνεται γνώση της ψυχής και η επιμονή βεβαιότητα της αλήθειας. Κι αν τα γεράματα έχουν βιάση και δύναμη, άλλη τόση έχει και το μυαλό που σχεδιάζει και ονειρεύεται και η καρδιά που αγαπάει και ελπίζει.

 

Εκδόσεις: Πορτοκάλι
Εξώφυλλο: Σκληρό
 

 

Κωδικός: ΔΙΑΦ-0659

10.00€/Τμχ.