«Υποστήριξη παιδιών και οικογενειών προσφύγων & μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω της παροχής κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης μετά το ξέσπασμα του COVID-19 στην Ελλάδα»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί τη δράση, διάρκειας 3 μηνών, «Υποστήριξη παιδιών και οικογενειών προσφύγων & μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω της παροχής κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης μετά το ξέσπασμα του COVID-19 στην Ελλάδα».


Στόχος της δράσης είναι να βελτιώσει τις βιοτικές συνθήκες 50 οικογενειών προσφύγων ή/και μεταναστών καθώς και να παρέχει σημαντική ψυχοκοινωνική υποστήριξη μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.


Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ενισχύσει τουλάχιστον 100 παιδιά πρόσφυγες/μετανάστες και τις οικογένειες τους, κατά το κρίσιμο διάστημα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωναϊου στην Ελλάδα, ώστε

  • να έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και άλλα απαραίτητα είδη για την κάλυψη βασικών αναγκών)
  • να λάβουν άμεση ψυχοκοινωνική στήριξη από τους επαγγελματίες του οργανισμού και περαιτέρω καθοδήγηση για την αντιμετώπιση άλλων αναγκών τους μέσα από την διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες του οργανισμού ή άλλους φορείς (π.χ. κάλυψη ιατρικών αναγκών) στη βάση της ολιστικής προσέγγισης που εφαρμόζει ο οργανισμός.

Επίσης, στο πλαίσιο της δράσης, θα διατεθούν στους ωφελούμενους (50 οικογένειες και 100 τουλάχιστον παιδιά) είδη προσωπικής υγιεινής για το περιορισμό της εξάπλωσης του κορωναϊου, όπως γάντια, μάσκες,  απολυμαντικό χεριών, και θα δοθούν χρήσιμες πληροφορίες για τους κανόνες υγιεινής.


Η δράση υλοποιείται από την 1η Μαΐου 2020 με την υποστήριξη του Γερμανικού Ιδρύματος Kindernothilfe (KNH).