«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα στον αγώνα του Μιχάλη και της μητέρας του

20 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχει κάτι πιο αξιοθαύμαστο από μια μητέρα που προσπαθεί να κάνει τα πάντα για το παιδί της και πόσο μάλλον όταν αυτό αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Ένα τέτοιο παιδί είναι και ο Μιχάλης που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Ο νεαρός μας φίλος είναι ένας πολύ επικοινωνιακός έφηβος, αλλά δεν παύει να αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητά του. Έτσι, η μητέρα του, πάντα σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό του, αποφάσισαν ότι θα ήταν πολύ βοηθητικό για το παιδί να κάνει κάποιες θεραπείες υπερβαρικού οξυγόνου.

Η ίδια που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, καθώς δεν μπορεί να εργασθεί λόγω προβλήματος υγείας της και μεγαλώνει μόνη της τα δυο παιδιά της, χτύπησε την πόρτα του «Χαμόγελου». Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουμε την πολύ μεγάλη της επιθυμία να στηρίξουμε τον Μιχάλη, κάνοντας μας να βάλουμε τα δυνατά μας και γι’ αυτό το παιδί.

Καθώς οι συγκεκριμένες θεραπείες δεν πραγματοποιούνται σε Δημόσιο Νοσοκομείο και πάντα σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ιατρού του νεαρού φίλου μας, απευθυνθήκαμε αμέσως στο Νοσοκομείο Metropolitan. Η διοίκηση του Νοσοκομείου θέλοντας για ακόμα μια φορά να συνδράμει στο έργο μας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις θεραπείες του Μιχάλη χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, κατανοώντας πλήρως τις δυσκολίες της οικογένειας.

Στη συνέχεια καθώς η οικογένεια κατοικεί σε επαρχιακή πόλη και θα έπρεπε να έρθουν για ένα χρονικό διάστημα στην Αθήνα μην έχοντας κανένα συγγενικό περιβάλλον, διασφαλίσαμε τη διαμονή τους στο Ξενοδοχείο Ακροπόλ, που στέκεται πάντα δίπλα στο «Χαμόγελο» και στα παιδιά με θέματα υγείας, καθώς και σε δικό μας χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για να φιλοξενεί παιδιά με προβλήματα υγείας από την περιφέρεια.

Στηρίξαμε την οικογένεια στη μετακίνηση τους προς την επαρχιακή πόλη που διαμένουν και φυσικά παράλληλα ήμασταν στο πλευρό τους σε συμβουλευτικό/ ψυχολογικό επίπεδο, καθώς επρόκειτο για ένα μεγάλο βήμα η εγκατάσταση τους στην Αθήνα, αν σκεφτούμε και ότι τα παιδιά με αυτισμό αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλη δυσκολία στην οποιαδήποτε αλλαγή. Η στήριξη του οργανισμού προς την οικογένεια είναι διαρκής, είτε στην Αθήνα είτε στην επαρχιακή τους πόλη.

Τι είναι όμως αυτό που κρατάμε από αυτή τη διαδρομή;

Τα συναισθήματα χαράς του Μιχάλη απερίγραπτα, της μητέρας του επίσης, όπως και τα δικά μας που στηρίξαμε άλλη μια οικογένεια με παιδί με πρόβλημα υγείας που το είχε πραγματικά ανάγκη.


*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους στο Τμήμα Στήριξης Παιδιών με προβλήματα υγείας του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»